Wat is het beste sociaal secretariaat van België? Lijst en advies

In België zijn er tal van sociale secretariaten die professionals ondersteunen via efficiënte en gepersonaliseerde oplossingen. Ontdek hier de lijst van de 7 beste sociale secretariaten in België, evenals andere structuren die een doeltreffende en professionele ondersteuning bieden aan de beroepsbevolking.

Advies nodig? Wilt u de tarieven en diensten van verschillende sociale secretariaten vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig dankzij onze site. Ontvang tot 5 gratis offertes, volledig vrijblijvend.

Lijst van de 7 beste sociale secretariaten in België

Ontdek onze lijst van de 7 beste sociale secretariaten in België:

  1. Partena
  2. Liantis
  3. Acerta
  4. Sd Worx
  5. Securex
  6. UCM
  7. Group S

Partena professional

Partena Professional is het grootste sociaal secretariaat van België. Het biedt een efficiënte digitale oplossing via zijn ProSalary tool. Het maakt een efficiënt beheer van de salarissen mogelijk. Het secretariaat heeft 28 vestigingen over het hele land en 1.800 medewerkers om ongeveer 81.000 bedrijven en 135.000 zelfstandigen bij te staan. Partena Professional is de leider in zijn domein. Het is zonder twijfel een van de beste sociale secretariaten in België.

Liantis

Liantis stelt zijn 100 jaar ervaring in dienst van zijn klanten. Dit sociaal secretariaat is bijzonder geschikt voor zelfstandigen en freelancers. Het past zijn advies en diensten aan voor een dienstverlening op maat. 40.000 klanten hebben gekozen voor de diensten van Liantis, wat neerkomt op ongeveer 350.000 werknemers.

Acerta

Acerta is een van de grootste sociale secretariaten in België. De organisatie heeft bijna 30 kantoren over het hele land. Zijn onlinedienst is 24u/24u beschikbaar. De adviseurs staan ook bekend om hun kwalitatieve informatieverlening over aanwerving en opleiding. Acerta is de voorkeurspartner van meer dan 6.400 accountants en 60.000 bedrijven.

SD worx

Het sociaal secretariaat van SD worx zet zijn 4.600 medewerkers in om zijn klanten tevreden te stellen. Dit sociaal secretariaat is sterk aanwezig op de Belgische en Europese markt. Het stelt zijn diensten ter beschikking van zowel kleine zelfstandigen als grote ondernemingen. Een van de sterke punten van SD Worx is zijn kennis van technologie en zijn grote capaciteit op het vlak van gegevensverwerking.

Securex

Securex is een organisatie die actief is in 5 Europese landen. Het is een sociaal secretariaat dat uitblinkt in human resources management. Het biedt aangepaste gezondheids- en verzekeringsoplossingen. Bovendien beschikken de consultants van Securex over aanzienlijke middelen om hun klanten bij te staan voor opleiding en aanwerving.

UCM

UCM profileert zich als een sociaal secretariaat gericht op de middenklasse. UCM biedt oplossingen voor zelfstandige ondernemers en kmo’s. De adviseurs helpen vooral startende bedrijven. Dit sociaal secretariaat werd opgericht in Wallonië en ondersteunt bijna 130.000 bedrijven.

Group S

Groep S staat al 80 jaar ten dienste van bedrijven. Dit sociaal secretariaat geeft kwaliteitsadvies over de fiscale en sociale wetgeving. Verschillende oplossingen werden ingezet om startende ondernemingen te ondersteunen, zoals het Formalis-loket en de fondsen voor sociale verzekeringen en kinderbijslag ter ondersteuning van zelfstandigen. Ongeveer 15.000 werkgevers hebben gekozen voor de oplossingen van Groep S.

Lijst van andere erkende sociale secretariaten

Andere sociale secretariaten die door de FOD Sociale Zekerheid erkend zijn bieden even efficiënte oplossingen voor professionals. Laten we samen een lijstje stellen van deze organisaties die het administratieve beheer van bedrijven en zelfstandigen verlichten.

Sociaal Secretariaat van de Belgische Notarissen (SSN)

Het Sociaal Secretariaat van het Belgisch Notariaat is het juiste adres voor professionals die werkzaam zijn in het notariaat. SSN heeft zijn expertise ontwikkeld rond de sociale wetgeving voor het notariaat. Het is niet een van de grootste sociale secretariaten van het land, met slechts 35 adviseurs voor 2.000 cliënten. Toch maakt de nauwkeurigheid van de dienstverlening SSN tot een van de beste sociale secretariaten in zijn sector.

Sociaal secretariaat Randstad

Randstad is een van de grootste human resources management groepen ter wereld. In België is het zelfs een van de grootste werkgevers. De sociaal secretariaatstak van Randstad levert zeer efficiënte ondersteunende diensten. Randstad Sociaal Secretariaat verzorgt ook rekruterings- en opleidingsoplossingen voor bedrijven.

Caritas

Het sociaal secretariaat van Caritas heeft zich gespecialiseerd in de gezondheids- en welzijnssector. Een deel van de Caritas-activiteiten werd overgenomen door SD Worx, één van de belangrijkste spelers en één van de 7 beste sociale secretariaten in België.

Secrétariat social du Tournaisis

Het sociaal secretariaat van Doornik is al 75 jaar actief in de publieke en private sector. Het heeft zijn activiteiten geconcentreerd rondom Doornik om werknemers te ondersteunen in hun relaties met het arbeidsrecht. Dit sociaal secretariaat helpt bedrijven bij het beheer van sociale uitkeringen en heeft een sociaal verzekeringsfonds opgericht dat speciaal bestemd is voor zelfstandigen. De website biedt ook veel nuttige informatie voor zelfstandigen en ondernemers.

Centre Administratif Patronal (CAP)

Het Centre Administratif Patronal (CAP) is aanwezig in de provincie Luik en in Verviers. Het is gespecialiseerd in de ondersteuning van bedrijven in de bouwsector. Dit sociaal secretariaat heeft zijn oplossingen kunnen aanpassen aan andere bedrijfstakken, waaraan het zijn competenties op het gebied van salaris- en personeelsbeheer aanbiedt.

Cepa

Het sociaal secretariaat Cepa is vooral actief in de haven van Antwerpen. Het biedt efficiënte ondersteuning bij het sociaal beheer van de stuwadoors. Cepa biedt ook oplossingen op het vlak van opleiding en veiligheid van de werknemers. De knowhow van dit secretariaat wordt erkend op het gebied van boekhouding en financiën.

Sodibe

Sodibe is gevestigd in Antwerpen met een klein team van 30 experts. Dit sociaal secretariaat blinkt uit in de ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemingen. De uitmuntendheid van Sodibe komt tot uiting in de expertise op het vlak van loonverwerking. Ook wordt waardevol juridisch advies gegeven voor een optimaal en vlot personeelsbeheer.

Easypay Group

Easypay Group heeft een vijftiental vestigingen in België. Het is een van de beste secretariaten voor loonbeheer. Het beschikt over experts die controles voor hun klanten uitvoeren en hen helpen het HR-beheer van hun personeel te verbeteren.

Salar

De experts van Salar begeleiden kleine en middelgrote ondernemingen in de Kempen. Dit sociaal secretariaat telt ongeveer 3.000 leden en richt zijn prestaties op een gepersonaliseerde dienstverlening aan bedrijven.

Besox

Besox telt ongeveer 15.000 klanten. Het is een sociaal secretariaat dat uitblinkt in verschillende domeinen zoals verzekeringen, banken en personeelsadministratie. Het succes van Besox is gebaseerd op een gepersonaliseerde relatie en oplossingen voor een optimale klantentevredenheid.

Vergelijk de beste organisaties in België

Via onze website kunt u de verschillende aanbiedingen en tarieven van sociale secretariaten voor bedrijven of zelfstandigen vergelijken. U kunt profiteren van gratis en vrijblijvende offertes op maat. Via onze site kunt u efficiënte oplossingen ontdekken om een dienstverlener te vinden die precies overeenstemt met uw activiteiten. Het gebruik van een prijsvergelijker is de beste manier om gemakkelijk en snel van sociaal secretariaat te veranderen.

Offerte aanvragen

✔️ Gratis offertes ✔️Volledig vrijblijvend