Het sociaal secretariaat van SD Worx: advies en informatie

Bij de oprichting van een onderneming is productiviteit uiterst belangrijk. Aansluiten bij een sociaal secretariaat is de beste manier om uw loon- en administratie te beheren. Maar welke moet u kiezen?

Ontdek in dit artikel enkele redenen waarom het sociaal secretariaat van SD Worx uw onderneming of bedrijf kan ondersteunen.

Advies nodig? Wilt u de tarieven en diensten van verschillende sociale secretariaten vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig dankzij onze site. Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes.

Wie is SD Worx België?

SD Worx is een sociaal secretariaat in België. Jozef Van den Eede richtte het in 1945 op, onder de naam Service social VEV.

Het doel van het bedrijf was de verlening van bijstand aan bedrijven die na de Tweede Wereldoorlog hun administratief werk wouden uitbesteden. Sindsdien levert het bedrijf diensten met betrekking tot personeelsfuncties, waaronder sociale wetgeving, personeelsadministratie, fiscaliteit en human resources. Het kan ook optreden als vertrouwenspartner bij ontslagen.

Naast advies en dienstverlening biedt SD worx ook:

  • ERP-software-implementaties
  • gespecialiseerde software
  • opleidingen in diverse domeinen

Als u een onderneming hebt, kan SD Worx uw volledige loon- en HR-processen op zich nemen. Bovendien telt SD Worx 65.000 klanten en 4.100 medewerkers. Die clientèle bestaat meer uit kmo’s (kleine en middelgrote ondernemingen) dan uit grote organisaties uit diverse sectoren.

Het hoofdkantoor van SD Worx is gevestigd in België, met in totaal 31 kantoren. Het is echter ook in andere landen te vinden:

 • Frankrijk: 2 kantoren (Parijs en Bidart)
 • Duitsland: 11 kantoren (Frankfurt, München en Berlijn)
 • Luxemburg: 1 kantoor (Capellen)
 • Nederland: 5 kantoren (Amsterdam en Breda)
 • Zwitserland
  Verenigd Koninkrijk: 5 kantoren.

Bovendien neemt payroll outsourcing in heel Europa toe. Dat is de belangrijkste bevinding van een grootschalige enquête van SD Worx bij werkgevers. Wat de uitbesteding van payroll betreft, blijft België koploper, met één op drie bedrijven (31%) die de volledige payroll uitbesteden.

In België staat betaling in de top 5 van de uitbestede HR-gebieden. Projecten rond juridische en sociale regelgeving staan op de eerste plaats.

Welke diensten biedt SD worx aan?

In de volgende alinea’s laten we de revue passeren van alle diensten die SD worx aanbiedt.

Personeelsadministratie

SD worx kan instaan voor het aanwervingsproces, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en eventuele opzeggingen, de berekening van lonen en bijdragen, de uitgifte van loonfiches en het beheer van afwezigheden.

Als u medewerkers hebt aangeworven, verzamelt de HR-software van SD worx alle gegevens over hun leven in het bedrijf, vanaf het moment van aanwerving tot het moment van vertrek. Alle verplichte documenten over hen en alle sociale verklaringen worden opgesteld. De dossiers zijn up-to-date en klaar voor elke externe audit.

Loonbeheer

Personeelsadministratie en loonadministratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de uitbetaling van de lonen hebt u betrouwbare vaste en variabele gegevens nodig. Salarisberekeningen moeten nauwkeurig, strikt en rechtvaardig zijn. Ze moeten daarenboven ook in overeenstemming met de wet zijn.

De verschillende elementen waaruit het salaris bestaat, de sociale bijdragen en de werkgeversbijdragen worden berekend tegen het verplichte tarief en volgens de in aanmerking genomen grondslag. Eventuele loontoeslagen (bonussen, toelagen, overuren) worden toegekend, op de loonstrook gezet en gecontroleerd.

Het sociaal secretariaat van SD worx bereidt alle verplichte aangiften aan de verschillende inningsinstanties voor. De salarisovermakingen gebeuren op het meest geschikte moment voor zowel de werknemer als de onderneming.

Juridische en sociale ondersteuning

Personeelsbeheer is een werkdomein vol vragen, problemen en geschillen. Het is niet altijd gemakkelijk om antwoorden en uitleg te geven. Het sociaal secretariaat levert alle juridische referenties en helpt oplossingen te vinden dankzij zijn expertise en ervaring op dit gebied.

Bij aanwervingsproblemen kan SD worx u helpen bij het definiëren en vinden van geschikte profielen. Het biedt ook een catalogus met opleidingen over welzijn, veiligheid en risicopreventie op het werk, alsook over management- en communicatievaardigheden.

De bedrijfsfiscaliteit is complex en kan dus een bron van zorg zijn. Of het nu gaat om het opstellen van belastingaangiften of het optimaliseren van de belasting die u betaalt, ons secretariaat stelt alles in het werk om de klus op tijd te klaren.

De voordelen van uitbesteding

De uitbesteding van administratieve en beheersactiviteiten bespaart u veel moeite, zodat u meer tijd hebt om uw bedrijf met een gerust hart te ontwikkelen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de betrouwbaarheid van uw boekhouding, want die is transparant. U weet dat er geen fouten in zitten. Maar SD worx kan verder gaan door uw gegevens te analyseren, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

De rapporten die u nodig hebt voor een diagnose of een bedrijfscontrole kunt u gemakkelijk opstellen. Een nieuwsbrief houdt u op de hoogte van het laatste sociale en juridische nieuws uit de arbeidswereld. Het sociaal secretariaat is flexibel en kan inspelen op nieuwe behoeften. U kunt bijvoorbeeld een beroep doen op de dienst voor preventie en bescherming op het werk of opleidingen op maat aanvragen.

Hoeveel kosten de diensten van SD Worx?

Een sociaal secretariaat rekent ongeveer 30 euro per maand per werknemer, maar dit bedrag kan variëren naargelang de onderneming en de gevraagde diensten. Het is dus belangrijk om bij verschillende dienstverleners een gepersonaliseerde offerte aan te vragen om de kosten te vergelijken.

Offerte aanvragen

✔️ Gratis offertes ✔️Volledig vrijblijvend