Het sociaal secretariaat van Acerta : advies en informatie

Als werknemer behoren de sociale bijdragen of de loonadministratie niet tot onze zorgen. Dit verandert echter wanneer u ondernemer wordt. Het is dan uw verantwoordelijkheid om de salarissen te beheren en de sociale bijdragen te betalen. Om u bij deze administratieve taken te helpen, kunt u zich inschrijven bij een sociaal secretariaat in België. U kunt bijvoorbeeld een beroep doen op het sociaal secretariaat Acerta. Die organisatie helpt u bij de wettelijke procedures en verplichtingen die verbonden zijn aan uw functie als bedrijfsleider. Ontdek alle informatie en onze mening over dit bedrijf.

Advies nodig? Wilt u de tarieven en diensten van verschillende sociale secretariaten vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig dankzij onze site. Ontvang tot 5 gratis offertes, volledig vrijblijvend.

Wie is Acerta Belgium?

Acerta Belgium is een bedrijf dat verschillende HR-diensten aanbiedt aan ondernemers en starters. Net als Partena Sociaal Secretariaat is het een van de beste sociale secretariaten van het land.

Het bedrijf is sterk aanwezig in Vlaanderen. Ook in Wallonië en Brussel begint het zich geleidelijk te vestigen. Sinds haar oprichting is Acerta een belangrijke speler op de markt geworden dankzij een ervaren en geëngageerd team.

Een jong bedrijf met een schat aan ervaring

Acerta is een groep die sinds begin 2001 sociale diensten aanbiedt in België. Ondanks haar jeugd heeft het bedrijf veel ervaring. Ze is ontstaan uit de fusie van de afdelingen rechten en sociale diensten. Het bestaan van deze diensten gaat terug tot de jaren zeventig. Het gaat om de Boerenbond (BB) en het Verbond van Christelijke werkgevers. Sinds 2001 hebben beide entiteiten besloten hun activiteiten van kinderbijslagfondsen, sociale verzekeringen en sociale secretariaten samen te voegen tot Acerta.

Deze entiteit zorgt voor een aanwezigheid in heel België. In Wallonië werkt ze samen met AliA Secrétariat Social. In 2003 biedt Acerta haar klanten nieuwe diensten aan, namelijk het kinderbijslagfonds en het verzekeringsfonds via AliA. Vanaf 2008 maken AliA en Acerta deel uit van dezelfde groep, namelijk Acerta. In 2009 integreerde de groep Shéhérazade. Dankzij deze overname kon Acerta haar aanwezigheid in de rest van het land, namelijk in Brussel en de rest van Wallonië, versterken.

Acerta blijft haar activiteiten uitbreiden door het aantal overeenkomsten uit te breiden. Dat was in 2010 het geval met het sociaal secretariaat Cepa. Dat laatste is gespecialiseerd in payroll in de logistieke en havensector. Een jaar later fuseerden de twee bedrijven tot Acerta Port & Logistics.

Welke diensten biedt het sociaal secretariaat van Acerta?

Dankzij het lidmaatschap van het sociaal secretariaat van Acerta blijft u op koers in uw onderneming. U bent steeds op de hoogte van de wettelijke vereisten van uw onderneming. Acerta ondersteunt u bij de groei van uw bedrijf, ook bij uw pensioen. Als werkgever moet u ook aan uw oude dag denken. Bij Acerta is uw toekomst in goede handen. Het sociaal secretariaat biedt een waaier van diensten aan.

Personeelsadministratie

Niets is erger voor een bedrijf dan een rommelige boekhouding. Toch is deze situatie onvermijdelijk wanneer u loonfiches moet beheren, vakantiedagen moet uitbetalen, de aanwerving van personeel moet organiseren.

Acerta biedt u een vereenvoudigde en efficiënte personeelsadministratie. Zij zorgt voor de volgende diensten:

  • Beheer van afwezigheden wegens familieomstandigheden en ziekte.
  • Uitgifte van loonfiches.
  • Aanwerving en ontslag.

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over sociale documenten zoals loonfiches en afwezigheidsattesten. Acerta geeft deze documenten voor u uit. De dienst personeelsadministratie is geen verplichting bij Acerta. Bij de opstart van uw bedrijf kunt u deze dienst overslaan of hun service aanvaarden.

Salarisbeheer

Ondanks het bestaan van geavanceerde software voor salarisbeheer is de berekening van salarissen niet altijd eenvoudig voor de werkgever. Dit geldt vooral als u het zich niet kunt veroorloven een interne boekhouder in dienst te nemen.

Gelukkig voor u kan Acerta ook de salarisadministratie verzorgen. Met deze dienst kunt u zich richten op belangrijkere taken in de ontwikkeling van uw bedrijf. Acerta garandeert een foutloze berekening van de lonen en sociale bijdragen. Ook de berekening van arbeidsongeschiktheid en ziekteverlof behoort tot haar takenpakket.

Biedt u loonsupplementen aan om uw personeel te motiveren? Acerta integreert eindejaarspremies en andere toelagen in hun berekening. Bent u gewend aan klachten van uw personeel over vergoedingen voor overwerk? Met Acerta worden vergoedingen en toeslagen foutloos berekend. Werkt u met personeel in het buitenland? Acerta is ook gespecialiseerd in internationale payroll.

Juridische ondersteuning

Een gebrek aan expertise in HR-management leidt vaak tot een opeenstapeling van problemen. Bij problemen zit u met veel onbeantwoorde vragen.

In die situatie biedt Acerta u sociaal-juridische bijstand. Waaruit bestaat die bijstand? U legt een probleem voor aan Acerta en Acerta geeft u opheldering conform de wet.

U kunt bijvoorbeeld juridisch advies vragen in het kader van een aanwerving of een ontslag. Wordt u geconfronteerd met een geschil in uw onderneming? Sociaal-juridische bijstand zal u goed van pas komen. Ontvangt u binnen enkele dagen sociale inspecteurs? Aarzel dan niet om advies te vragen over hoe u zich op hun komst kunt voorbereiden.

Hoe kan ik ondersteuning krijgen van Acerta Belgium? Het bedrijf heeft 25 kantoren in het land. Ontvang gratis en vrijblijvend verschillende offertes van de beste sociale secretariaten van het land.

Wat zijn de tarieven van Acerta?

De prijs van een sociaal secretariaat varieert van organisatie tot organisatie, maar ook in functie van de gewenste diensten en het aantal werknemers in uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om offertes op maat aan te vragen en te vergelijken. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van ’s lands grootste organisaties via onze website.

Offerte aanvragen

✔️ Gratis offertes ✔️Volledig vrijblijvend